VIDEO! 1 mai sărbătorit prin muncă la APIA

A bătut vântul azi prin săile de aşteptare de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură. Deşi angajaţii instituţiei au anunţat că lucrează şi în aceste zile ca să recupereze perioada vacanţei de Paşte, fermierii botoşăneni nu s-au grăbit să vină la centru să depună cererile pentru subvenţii. Mai mult, campania din acest an este deja în întârziere, cu câteva mii de cereri rămase, ce trebuie depuse în următoarele două săptămâni.

În timp ce cei mai mulți dintre angajații statului s-au bucurat ieri și astăzi de două zile libere, al Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură s-a lucrat ca într-o zi normală. Oamenii au venit de dimineață conștiincioși la serviciu și au rămas doar cu gândul la grătare și la iarba verde.

Cu toate acestea, fermierii nu s-au înghesuit nici în aceste zile să își depună cererile.

Deşi au primit invitaţii personalizate acasă şi cu toate că sunt anunţaţi periodic să se prezinte la timp, fermierii botoşăneni n-au niciun stres. Mai mult, uneori inginerii angajaţi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură chiar merg şi îi caută pe la casele lor, doar ca să-i convingă să depună la timp cererile. Dar pentru o parte, eforturile reprezentanţilor APIA par în zadar şi asta pentru că sunt obişnuiţi să lase lucrurile pe ultima sută de metri.

Aşa se va întâmpla şi în acest an, spune directorul instituţiei, care, tocmai din acest motiv a anunţat săptămâna trecută că birourile vor fi deschise şi în minivacanţa de 1 mai. Dar degeaba. Doar câteva zeci au venit şi asta în condiţiile în care au mai rămas aproximativ 10 mii de dosare de finalizat.

Aproximativ 25.000 de fermieri au reuşit să depună cereri până în prezent.

 

 

 

 

Citeste si:

Facebook Comments