VIDEO! 100 de familii îngheață în apartamente

Se anunță a fi o iarnă geroasă iar aproape 100 de familii care trăiesc într-un bloc din Botoșani nu au căldură. Din păcate nu este pentru prima dată când chiriașii din Căminul Textila rămân cu caloriferele înghețate și fără apă caldă. Situația este cauzată de datoriile mari acumulate de o parte a locatarilor.

Aproximativ 30 de familii din totalul de peste 90 care locuiesc în Căminul Textila nu și-au achitat facturile la gaz. Din cauza lor au de suferit și locatarii care sunt cu plata la zi. În bloc gazul a fost întrerupt din luna iunie doar că odată cu venirea sezonului rece situația devine tragică.

Aproape că nu este cameră în Căminul Textila în care să nu existe cel puțin un copilaș. Temperaturile în locuințe nu depășesc 15 grade.

Sunt însă și locatari care nu își permit să folosească o aerotermă sau un calorifer.

Locuitorii susțin că datoriile acumulate, respectiv 9000 de lei, nu sunt foarte mari și nu ar fi motiv să sisteze gazul. În zonă și-a făcut apariția și administratorul blocului și a ieșit un adevărat circ.

Pe lângă datoriile la gaz, locatarii au acumulat debite și la asociație. Aceeași situație a fost și anul trecut când compania de gaz a acceptat o eșalonare la plată. Până nu își vor achita restanțele, caloriferele vor rămâne înghețate.

Citeste si:

Facebook Comments