VIDEO! 1000 de botoșăneni la slujba orașului

O zi încărcată de emoție, astăzi la Botoșani! Sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe, ocrotitorul Botoșanilor, a adunat peste 1000 de credincioși la Biserica din inima orașului. Cu evlavie și credință, botoșănenii au participat la slujba oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa, Teofan împreună cu un impresionant sobor de preoți.

Credincioșii au așteptat cu răbdare și s-au închinat la racla cu părticele din Moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și ale Sfântului Mucenic Mina.

Sub un soare cald, cu flori în mâini și cu ramuri de salcie, sute și sute de oameni și-au purtat pașii spre Biserica Sfântul Gheorghe. Au venit femei în straie populare, copilițe cu capete îmbrobodite în basma, bătrâni și tineri deopotrivă, au venit să se se roage și să fie binecuvântați de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. A fost o liniște deplină, s-a auzit doar murmurul rugăciunilor și cântările bisericești ale soborului de preoți.

Sfânta Liturghie a fost ca un pansament pentru suflet. După finalizarea slujbei, mai marii bisericii au folosit cuvinte alese și au mulțumit Lui Dumnezeu pentru că după ani și ani în care Biserica Sfântul Gheorghe a fost sprijinită în schele, cu rugăciune, credință și trudă s-au obținut fonduri în vederea reabilitării.

I-a tremurat vocea, iar lacrimile i-au jucat în ochi primarului Cătălin Flutur.

Mitropolitul a îndemnat botoșănenii să își boteze  pruncii cu nume românești, cu nume sfinte și nu cu nume englezești ori italienești.

La finalul slujbei copilașii și botoșănenii care au postit, au primit Sfânta Împărtășanie și au fost binecuvântați de ÎPS Teofan.

Citeste si:

Facebook Comments