11 cetăţeni din Bangladesh şi Pakistan, depistaţi în Botoșani

11 cetăţeni din Bangladesh şi Pakistan, depistaţi în Botoșani

În perioada 14-17 septembrie 2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani – I.T.P.F. Iaşi în cooperare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Botoşani, poliţişti din cadrul Biroului pentru Imigrări şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

În cadrul acţiunii au fost depistate în localitatea Botoșani 11 persoane, cetăţeni străini care nu își justificau prezența în zonă.

Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu avea asupra lor documente de identitate, fapt pentru care au fost conduse la sediul STPF Botoşani, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Bangladesh şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 37 de ani, şi au încercat să intre ilegal în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Citeste si:

Facebook Comments