11 localități au primit bani de la Guvern

Se va reface infrastructura afectată de inundații

Banii pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații s-au împărțit. Guvernul României a alocat județului Botoșani 7 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii hidrotehnice, terasamentelor și malurilor de apărare, structurii drumurilor județene, comunale, a podurilor, podețelor și digurilor din localitățile afectate de inundațiile și alunecările de teren produse în acest an.

Deși reprezintă o sumă destul de mare față de celelalte 24 de județe din țară, totuși, după cum a declarat președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, nu reprezintă decât 30% din ce s-a raportat la București.

Șase milioane de lei din această sumă a fost repartizată Consiliului Județean, restul fondurilor fiind repartizate mai multor primării din județ, cum ar fi: Albești, care va primi 558 de mii lei, Darabani – 75 de mii lei, Săveni – 21 de mii lei, Concești – 8 mii lei, Cristești – 5 mii lei, Gorbănești – 63 de mii lei, Havârna – 58 de mii lei, Suharău – 19 mii lei, Răchiți – 97 de mii lei, Hudești – 88 de mii lei, Știubieni – 10 de mii lei.

Banii primiți de la Guvern s-au calculat în urma evaluărilor făcute în teritoriu și trebuie cheltuiți până la sfârșitul anului.

Citeste si:

Facebook Comments