13 Septembrie. Ziua Pompierilor!

13 septembrie este cea mai importantă zi pentru pompieri.

Este un element de referinţă în tradiţia acestei instituţii.Este simbol al luptei comune în numele libertăţilor cetăţenesti.Astăzi se sărbătoresc trei mari evenimente.Se împlinesc 168 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealul Spirii. Tot astăzi se sărbătoresc 165 de ani de când pompierii dorohoieni veghează la siguranţa comunităţii dar şi „Ziua Informării Preventive”. Azi se sărbătoresc 165 de ani de la înfiinţarea primei structuri de pompieri militari din municipiul Dorohoi. În anul 1851 a luat fiinţă prima structură de pompieri militari din Dorohoi. În sediul vechii şcoli NR 5. Ulterior a ajuns o instituţie modernă adaptată noilor cerinţe şi diverselor provocări profesionale.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului naţional pe care dorohoienii l-au ascultat cu atenţie.

După imn şi onorul militar, personalităţi din Botoşani şi Dorohoi şi-au transmis respectul şi urările de bine tuturor pompierilor. Dintre cei prezenţi la această festivitate nu au lipsit nici colonelul Cristian Amarandei, preşedintele CJ Costică Macaleţi dar şi primarul Municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

Costică Macaleţi a ţinut să îi felicite personal pe cei mai bravi eroi ai românilor. Pe pompierii care îşi pun viaţa în pericol pentru ca viaţa cetăţenilor să fie în siguranţă.

Colonelul Cristian Amarandei a fost cel care a prezentat întreaga festivitate. Alături de ceilalţi invitaţi şi-a prezentat urările pentru detaşamentul de pompieri şi a fost şi cel care a vorbit despre meseria de pompier şi pericolele la care salvatorii se expun.

În semn de apreciere pentru modul în care şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, au fost înaintaţi în grad doi ofiţeri şi doi subofiţeri. În gradul de colonel Ştefan Uşurelu, în gradul de locotenent colonel Sorin Constantin Barbacariu, în gradul de plutonier adjutant, Dumitru Caşcadel şi în gradul de plutonier major, Dana Elena Coca.

Sărbătoarea s-a încheiat cu defilarea pompierilor în faţa mulţimii adunate. Aceştia şi-au arătat cu mândrie uniformele dar şi utilajele pe care le folosesc în cele mai periculoase misiuni.

Pompierii sunt îngeri cu chip de oameni. Zi de zi înfruntă pericole doar pentru a ne salva. Aceasta este misiunea lor. O duc până la capăt chiar dacă asta inseamnă să îşi pună viaţa în pericol. Sunt oamenii care merită admiraţia noastră.

 

Citeste si:

Facebook Comments