15 persoane private de libertate vor participa la acțiunea de ecologizare a orașului

15 persoane private de libertate vor participa la acțiunea de ecologizare a orașului

Sâmbătă 24 septembrie, începând cu ora 08:00, un număr de 15 persoane private de libertate custodiate în Penitenciarul Botoşani vor participa în calitate de voluntari, la activităţi de ecologizare şi igienizare în zona limitrofă localității Botoșani – drumul european E58( Pacea – Cornișa).

Persoanele private de libertate implicate în cadrul acestor activităţi îşi execută pedeapsa privativă de libertate în regimul semideschis. Evenimentul se încadrează în contextul acțiunii promovate la nivel județean de Instituția Prefectului județului Botoșani și al parteneriatului încheiat între Penitenciarul Botoşani și Asociaţia „Viitorul în Zori”  în cadrul campaniei „Let`s do it, Romania.

Proiectul “Let’s Do It, Romania!” este o acţiune socială care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu, precum şi curăţarea arealelor naturale de pe teritoriul întregii ţări, într-o singură zi.

Prin participarea la eveniment se urmăreşte dezvoltarea unor comportamente prosociale, precum și  modificarea de atitudini şi convingeri cu privire la capacitatea de adoptare a unor astfel de  comportamente de către persoanele condamnate

Citeste si:

Facebook Comments