VIDEO! 2018 crunt pentru Botoșani: cresc taxele și impozitele

An infernal pentru Primăria Botoșani și implicit pentru locuitorii municipiului. Se anunță majorări consistente de taxe și impozite locale. Chiar și după majorări, bugetul local nu va putea suporta cheltuielile administrative și cele salariale, cât despre investiții, nici nu poate fi vorba.

În principiu, botoșănenii ar putea plăti cu 18% mai mult la taxe și impozite. Dacă legea va permite, primarul anunță că s-ar putea face și disponibilizări în ceea ce privește personalul din Primărie.

Modificările fiscale aprobate de Guvern sunt o povară pentru autoritățile locale. Bugetele locale intră efectiv la apă iar singura șansă ca Primăria Botoșani să nu ajungă la sapă de lemn va împovăra portofelele cetățenilor. Cotele care vin de la bugetul de stat se vor diminua.

La începutul acestei săptămâni primarul a prezentat consilierilor locali o formulă de taxe și impozite.

Taxele și impozitele locale n-au mai crescut din 2013 iar de atunci salariul minim pe economie aproape s-a dublat.

Flutur a dat și un exemplu. Dacă în urmă cu 4 ani, un botoșănean câștiga 800 de lei, plătea 100 de lei impozit pentru un apartament cu două camere. În 2017 salariul minim este de 1450 iar valoarea impozitului a rămas aceeași.

Acesta nu este singura majorare anunțată. Urban Serv a cerut o suplimentare de cost pentru lucrările de salubrizare efectuate în municipiu.

Dacă aceste creșteri se făceau etapizat, ar fi avut un impact mai mic.

Până la sfârșitul anului Primăria mai poate suporta cheltuielile salariale. De anul viitor nu vor mai fi însă fonduri iar situația este incertă.Cuantumul taxelor și impozitelor urmează să fie aprobat în ședința de Consiliu Local.

Citeste si:

Facebook Comments