VIDEO! 3 milioane de euro, pe hârtie, la Botoșani

Pentru județul Botoșani, ziua de 23 martie este una de notat în calendar. Zeci de primari, parlamentari și oameni de afaceri, au venit la Instituţia Prefectului unde l-au primit pe directorul Agenției pentru Finanțarea Investiţiilor Rurale, Adrian Chesnoiu. În prezența oficialului de la capitală s-au semnat aproximativ 20 de contracte de finanțare ce însumează peste trei milioane de euro. Rămâne de văzut cum se vor derula și investiţiile.

Social democrații au bifat din nou la capitolul imagine. Parlamentarii PSD l-au flancat astăzi pe directorul general AFIR, Adrian Chesnoiu care a ajuns la Botoșani pentru a semna un teanc de proiecte de finanțare pentru dezvoltarea comunelor și orașelor din județul Botoșani.

A luat cuvântul și senatorul Doina Federovici care i-a asigurat pe primari că îi va sprijini în demersurile lor.

I s-a adresa directorului AFIR și senatorul Trufin.

A venit și rândul invitatului de onoare să ia cuvântul. Au curs laude la adresa parlamentarilor Doina Federovici și Lucian Trufin, deși în sală se aflau și ceilalți parlamentari PSD.

Chesnoiu a precizat că așteaptă să fie invitat în momentul în care vor fi finalizate investițiile perfectate cu aceste fonduri. Imediat după cele aproape 10 minute de monolog, s-a trecut la semnarea contractelor de finanțare. A urmat și rândul primarilor să își elucideze neclaritățile.

Oficialul de la București a promis că va propune modificări pentru următorul exercițiu financiar tocmai în ideea în care și județele defavorizate să aibă prioritate la accesarea banilor europeni. Majoritatea proiectelor au fost accesate în vederea achiziționării de utilaje agricole.

Citeste si:

Facebook Comments