31 mai, data limită până la depunerea cererii unice de plată fără penalizări

Conducerea Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultura Botoșani informează că cererile unice de plată pot fi depuse până la data de 31 mai 2016 fără penalizări. Urmează, apoi, încă 25 de zile calendaristice, cu penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare.

Până la data de față, fermierii botoșăneni au depus 32.395 de cereri unice de plată, pentru o suprafață agricolă eligibilă de 181.518 hectare. Se estimează că până la sfârșitul Campaniei de primire a cererilor unice de plată să se înregistreze circa 35 de mii de cereri cu o suprafață de circa 265 de mii hectare.

Campania de informare a fermierilor cu privire la termenele și modalitatea de depunere a cererilor de plată, la condițiile de eligibilitate impuse de legislația europeană și națională, precum și la pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor de sprijin pe suprafață a început la data de 23 februarie și se va derula până pe data de 10 iunie 2016.

De la declanșarea Campaniei, Centrul județean Botoșani și centrele locale ale APIA Botoșani au derulat întâlniri de informare și instruire a fermierilor cu privire la perioadă de depunere a cererilor unice de plată în anul 2016, modalitatea de completare a acestora.

În cadrul întâlnirilor de informare s-a prezentat procedura de completare electronică a declarației de suprafața, de identificare a parcelelor agricole utilizate și digitalizarea corectă a acestora, utilizând aplicația IPA Online.

În același timp, s-a pus accent pe obligativitatea agricultorilor de a respecta normele de condiționalitate pe toate suprafețele utilizate.

Concomitent cu activitatea de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2016 s-a desfășurat și activitatea de autorizare a plăților privind schemele de plată aferente anului 2015.

Până la această data, dintr-un total de 37.777 cereri unice depuse în anul 2015 au primit decizii pentru plată un număr de aproximativ 28 de mii de fermieri. La această data mai sunt în stadiu de dosare deschise, necesitând Controlul administrativ, 6.735 de dosare.

Citeste si:

Facebook Comments