VIDEO! 5 milioane de lei s-au topit pe deszăpezire

S-a tras linie la sezonul de iarnă, iar bugetul Primăriei și al Consiliului Județean s-a topit la fel de repede ca zăpada. A nins sau nu, mașinile au așteptat în baza de iarnă iar asta costă.

Ba mai mult, fiecare urmă de polei a fost în atenția drumarilor, iar asta presupune și mai mulți bani. Astfel, pentru sezonul rece 2016-2017, s-au cheltuit pentru deszăpezire atât în municipiu cât și în județ peste 5 milioane de lei.

Că deszăpezirea este mai scumpă în România decât în țările nordice, se știe deja. Deși fiecare ninsoare a creat blocaje pe drumurile județene din Botoșani, asta nu înseamnă și o penalizare pentru societățile ce au asigurat deszăpezirea.

Aproape un milion de lei a costat deszăpezirea străzilor din municipiu în intervalul octombrie-martie, în condițiile în care soarele a fost cel care a topit munții de zăpadă de prin oraș.

Peste 4 milioane 300 mii lei au totalizat și cheltuielile de deszăpezire pentru drumurile județene iar din această sumă peste un milion de lei s-a plătit doar pentru materialul antiderapant.

Drept urmare, aproape un milion de euro a costat îndepărtarea omătului din municipiul și județul Botoșani, iar din fericire nu a fost o iarnă cu prea multe ninsori.

Citeste si:

Facebook Comments