VIDEO! Angajații din sănătate dau iar în clocot

Nemulţumirile angajaţilor din sănătate dau iar în clocot. După manifestaţii de stradă la Bucureşti terminate fără rezultate, infirmerii, personalul medical din laboratoare şi cel administrativ au trecut la proteste locale. S-a întâmplat azi dimineaţă la palatul administrativ, unde aproximativ 100 de persoane au pichetat timp de jumătate de oră.

Motivul sunt salariile mult mai mici decât ale colegilor lor din spital. În timp ce asistenților şi medicilor le-au crescut cu mult veniturile de la 1 martie, câteva categorii au rămas cu aceleași salarii. Este vorba despre chimişti, biologi, biochimişti şi infirmieri.

Nici personalul TESA nu primeşte bani în plus începând cu această lună. Iar asta, spun angajaţii din sănătate, nu face decât să distrugă echipa medicală.

Cei mai supăraţi sunt infirmierii, care trebuie să lucreze, uneori peste limite. Secţiile medicale sunt astfel de exemple, unde, de gardă pe timpul nopţii face un singur infirmier la 70-80 de bolnavi uneori.

După protestele de până acum , sindicaliştii nu au primit niciun răspuns mulţumitor. Aşa că nu exclud posibilitatea ca acţiunile lor să continue şi chiar să se ajungă până la greve.

 

Citeste si:

Facebook Comments