A căzut într-un canal în timp ce se afla la muncă. Cazul este cercetat de inspectorii ITM

A căzut într-un canal în timp ce se afla la muncă. Cazul este cercetat de inspectorii ITM

Un accident de muncă mai puțin obișnuit a avut loc joi dimineață în municipiul Botoșani. Un tânăr de 28 de ani angajat la o firmă de calculatoare s-a rănit după ce a căzut într-un canal în timp ce se îndrepta spre mașină.

În data de 09.02.2017, salariatul Iliescu Marius, in vârstă de 28 ani, angajat ca tehnician echipamente de calcul şi reţele la S.C. ICE COMPUTERS S.R.L. Botoşani, a efectuat o intervenţie la sistemul de supraveghere a unui beneficiar din mun. Botoşani, Aleea George Enescu nr. 5. În jurul orelor 10:00, în timp ce părăsea locaţia clientului şi se deplasa spre maşină, a călcat pe o gură de canal amplasată la ieşirea din perimetrul unităţii. Gura de canal era acoperită cu un strat de zăpadă, capacul a cedat sub greutatea acestuia, iar lucrătorul a căzut prin gura de canal şi s-a accidentat in zona toracică.

A fost transportat la Serviciul de Urgenţe al Spitalul Judeţean Mavromati pentru îngrijiri de specialitate.

Circumstanţele şi cauzele evenimentului urmează a fi stabilite de către comisia de cercetare constituită la nivelul angajatorului, urmând ca Inspectoratul Teritorial de Muncă să avizeze concluziile acesteia, conform prevederilor Legii nr. 319 din 2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă actualizată şi H.G. 1425 din 2006 actualizată, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006.” se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments