A dat tot, a obținut maximum de puncte!

Aspiranții la un post de director și-au aflat primele rezultate

Punctaj maxim la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funţiei de director! Ioan Onofrei, directorul adjunct până acum la Colegiul Național A.T. Laurian a fost singurul care a obţinut punctajul maxim, de 50 de puncte. Cel mai mic puncatj a fost obţinut de Carmen Macovei.

După multe emoții şi studiu îndelungat profesorii care şi-au dorit să devină directori sau directori adjuncți, au susținut ieri proba scrisă a concursului.

După câteva ore bune de aşteptare, profesorii au aflat rezultatele concursului pentru ocuparea funcţiei de director şi director adjunct s-au afişat. Acestea au fost afişate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani abia miercuri seara.

Proba scrisă a constat într-un test grilă alcătuit din 60 de întrebări. Cadrele didactice au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele.

După ce acestia au terminat, lucrările au fost preluate de o comisie care le-a corectat în prezenta candidaţilor. Testul a vizat evaluarea aptitudinilor cognitive si a competentelor manageriale ale candidatilor.Astfel cadrele didactice care au susţinut proba scrisă şi-au aflat notele pe loc. Cei care s-au pregătit au reuşit să fie admişi cu brio.În ciuda timpului pe care l-au avut la dispoziţie pentru a învăţa, au existat şi cadre didactice care au fost declarate respinse.

Au fost situaţii unde lucrările cadrelelor didactice au rămas pentru a fi evaluate. Motivul? Dacă unul sau mai mulţi membri ai unei comisii nu se pot prezenta din motive obiective la evaluare, atunci lucrarea se sigilează şi urmează să fie evaluată în ziua următoare.Motivul pentru care unii membri ai comisiei nu au fost prezenti a fost plecare în străinătate a acestora.

În perioada 17 octombrie-17 noiembrie candidații vor susține un interviu și le vor fi evaluate CV-urile. Rezultatele concursului vor fi afişate în data de 18 noiembrie. Pentru fiecare proba de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte.

Sunt declarați “admiși” candidații care au realizat un punctaj de cel putin 35 de puncte pentru fiecare proba și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel putin 105 puncte.

Citeste si:

Facebook Comments