A fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din cauza crizei deşeurilor

Vineri, prefectul Dan Nechifor a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a tranşa problema depozitării deşeurilor blocate în mijloacele de transport.

Convocarea vine după ce inspectorii în sănătate publică au făcut verificările solicitate de reprezentantul Guvernului în teritoriu. Inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică Botoșani au constatat că deşeurile din alte localităţi, ce nu pot fi descărcate pe rampa de gunoi a oraşului Săveni, pun în pericol sănătatea şi mediul de viaţă al populaţiei, existând riscul declanşării unui focar de infecţii.

Prefectul Dan Nechifor a mai precizat că atitudinea directorului de la Agenția de Protecție a Mediului, Eugen Mateciuc, nu este una corectă și conformă cu funcția pe care o deține.

Operatorii de salubritate care colectează deșeurile din 52 de comune din județul Botoșani stau cu mașinile încărcate de o săptămână, întrucât nu mai sunt primiți pe rampa de la Săveni. În plină criză a deșeurilor, comisarul șef al Gărzii de Mediu Botoșani, Răzvan Rotaru, a plecat în concediu de odihnă.

Citeste si:

Facebook Comments