A fost grevă la Poștă. Niciun angajat nu a lucrat astăzi

Botoșănenii care au avut nevoie astăzi de serviciile Poștei Române, au fost nevoiți să facă cale întoarsă fără să își rezolve vreo problemă.

Fie că trebuiau să își ridice alocațiile, ajutoarele sociale, pensiile, colete sau aveau nevoie de alte servicii poștale, oamenii nu au fost ajutați. Și asta pentru că toți angajații Poștei Române au fost în grevă generală. Ei au apelat la acestă formă de protest extremă, după ce pe 7 octombrie au pichetat Prefectura.

Și atunci, ca și acum angajații de la Poșta Română s-au arătat nemulțumiți de faptul că doleanțele lor nu sunt ascultate. Oamenii s-au plâns de condițiile grele de muncă dar și de faptul că salariul lor este foarte mic și au cerut majorarea lui cu 200 de lei.

Liderul Sindicatului Lucrătorilor din Poșta Română, filiala Botoșani a spus că ultimile negocieri cu cei din conducerea companiei Naționale de Poștă Română, au fost purtate chiar ieri.

Astfel că, dimineață botoșănenii care au avut treabă la poștă nu au putut intra nici măcar în curtea instituțiilor.

În zadar au așteptat oamenii în fața porților oficiilor poștale. Nu și-au putut ridica alocațiile și nu au reușit să își rezolve problemele.

Și din păcate pentru cei care au nevoie de servicii poștale, situația ar putea să dureze. Liderii sindicatului poștașilor spune că oamenii își vor relua activitatea când revendicările lor vor fi îndeplinite.

În cadrul Oficiului Județean de Poștă Botoșani își desfășoară activitatea 457 de angajați. Mulți dintre ei, deși au peste 15 ani vechime, au salarii mai mici de 1000 de lei.

Mai mici chiar decât ajutoarele sociale pe care trebuie să le ducă nevoiașilor.

Citeste si:

Facebook Comments