A fost inaugurat compartimentul de neurochirurgie

Au fost efectuate 15 intervenții chirugicale

Eveniment important pentru sănătatea botoșăneană! Astăzi a avut loc inaugurarea compartimentului de neurochirurgie la Spitalul județean Mavromati. Deschiderea acestui compartiment este extrem de importantă, întrucât aici se va permite efectuarea unor intervenții chirurgicale care până acum erau imposibile. Pentru aceste operații, pacienții erau transportați la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, însă în multe cazuri pacienții și-au pierdut viața din cauză că ei nu ajungeau la timp. Aceste operații vor fi efectuate de medicul Attila Kiss, care a ajuns la Botoșani de la Cluj. Potrivit medicului neurochirurg, până acum au fost efectuate o serie de intervenții.

Inaugurarea a avut loc în prezența oficialităților botoșănene, dar și a unei echipe de medici specialiști de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Specialiștii veniți de la Iași l-au asigurat pe medicul Attila Kiss de toată susținerea și sprijinul lor. Și ei au subliniat importanța acestui compartiment la Botoșani care îi va ajuta mai ales în stabilizarea urgențelor.

Specialiștii din Iași au mai spus că își doresc, ca în viitor compartimentul să se dezvolte și mai mult și se bazează pe profesionalismul doctorului Attila Kiss, despre care au avut numai cuvinte de laudă.

Totodată, medicii Spitalului e Neurochirurgie din Iași au mai spus că activitatea începută în acest an la Botoșani, a dus la scăderea numărului e cazuri care ajungeau până acum la Iași.

Intervențiile chirurgicale se efectuaează pentru moment în sala de operații de pe Secția de Chirurgie Genberală, urmând ca în următoarele săptămâni să se achiziționeze întreaga aparatură necesară epntru ca operațiile să se efectueze în sala de neurochirurgie. Medicul Attila Kiss spune că o altă problemă cu care se confruntă este numărul mic de medici anesteziști, dar și de terapie intensivă.

Compartimentul de Neurochirurgie de la Spitalul județean Mavromati ”Botoșani”, va avea 10 paturi.

Citeste si:

Facebook Comments