VIDEO! A început bacalaureatul de toamnă

Emoții mari la Centrele de Examinare ale Bacalaureatului!Astăzi a avut loc prima probă scrisă a examenului maturității din sesiunea de toamnă, august – septembrie. Intrarea în sălile de examen s-a putut face până la ora 8:30, iar examinarea s-a desfășurat pe parcursul a trei ore, de la 9 până la 12.  Absolvenții de clasa a a XIIa au susținut astăzi proba scrisă la Limba și Literatura Română. Pentru această probă s-au înscris peste 250 de tineri.

Potrivit datelor oferite de către Inspectoratul Școlar Județean, din cei 264 de candidați care s-au înscris pentru această probă, au fost prezenți 199, adică 75,38% au susținut examenul.

În cadrul acestei sesiuni de toamnă, numărul elevilor botoșăneni care s-au înscris la examenul de bacalaureat a fost peste 700. Candidații au avut ocazia să dovedească că eșecul suferit în prima sesiune nu i-a demoralizat și că acum sunt pregătiți, astfel ca la finalul examenului să obțină o medie de trecere.

De la Colegiul Economic tinerii au ieșit destul de încrezători din sălile de examen. Tinerii au spus că subiectele au fost destul de ușoare.

După ce vor fi susținute și restul examenelor, primele rezultate ale acestei sesiuni vor fi afișate pe data de 1 septembrie, urmând ca în aceeași zi să fie depuse și contestațiile. În perioada 2-5 septembrie contestațiile vor fi soluționate, iar pe 6 septembrie se vor afișa rezultatele finale.

Cei care nu vor promova nici în această sesiune, îl vor putea susține și anul următor.

Citeste si:

Facebook Comments