A început goana după rechizite şcolare

Librăriile au venit cu oferte

Mai este doar o săptămână şi noul an şcolar va începe. Cu gândul că își vor revedea colegii, profesorii și învățătorii, cei mai mulți dintre elevi așteaptă cu nerăbdare și emoție această zi. Pentru părinţii lor, însă, începe o adevărată provocare în ceea ce priveşte cumpărăturile. E timpul ca elevii să primească rechizite noi. În alegerea acestora părinţii ţin cont de preferinţele copiilor lor. Anul acesta la mare căutare au fost ghiozdanele şi penarele cu personaje din desenele animate. ”Minionii” sau ”Prinţesa Elsa” s-au numărat printre favoriții elevilor.

Reprezentanții librăriilor spun că prețurile sunt aceleași ca și anul trecut.

Librăriile au încercat să facă preţurile cât mai atractive şi mai convenabile pentru toţi părinţii și au venit în întâmpinarea lor cu tot felul de oferte. În general, bugetul pe care familiile îl au la dispoziţie pentru a achiziţiona rechizite şcolare se încadrează între 200 şi 300 de lei. Sunt însă şi părinţi dispuși să cheltuie chiar și 1000 de lei pentru rechizite. Pentru aceştia nu contează preţul ci calitatea produselor cumpărate. Singura lor dorință este ca micuții lor să obțină rezultate cât mai bune în noul an școlar. De asemenea, se gândesc la zilele când micuţii lor vor avea mai multe sau mai puţine ore. De aceea preferă să cumpere ghiozdane adaptate fiecărei situaţii.

Indiferent de bugetul de care dispun părinţii încearcă să aducă zămbetul pe chipurile copiilor lor. Ştiu că orice lucru nou pentru ei este o bucurie. Şi mai ştiu că sacrificiul financiar depus de ei va fi răsplătit cu note mari şi multe bucurii de elevi. În acest an, elevii vor merge la școală pe 12 septembrie.

 

Citeste si:

Facebook Comments