A început Târgul Meșteșugarilor

Evenimentul se află la a XI a ediție

Pentru câteva zile Botoșaniul va deveni capitala tradiției și a folclorului. În acest sfârșit de săptămână municipiul va găzdui cea de-a XI a ediție a Târgului Meșteșugarilor. Meşterii populari din mai multe zone ale țării și-au dat întâlnire, pe Pietonalul Unirii, unde la standurile special amenajate și-au expus frumoasele obiecte tradiționale confecționate chiar de ei. Deschiderea a avut loc astăzi la amiază, în prezența oamenilor de cultură din județ, a oficialităților dar și a botoșănenilor iubitori de tradiții și folclor.

Ca în fiecare an, vizitatorii au avut prilejul de a învăța cum se confecționează obiectele tradiționale chiar de la meșterii populari.

Copii, tineri și adulți, maeștri ai artei tradiționale, le-au împărtășit botoșănenilor taine din îndeletnicirile lor, ce au fost transmise din moși-strămoși. generație în generație.

Din fericire, se pare că în ultima perioadă din ce în ce mai mulți tineri se arată interesați de aceste meșteșuguri populare.

Pe lângă meşteşugurile prezentate vor avea loc şi spectacole cu muzica şi dansuri populare susţinute de ansambluri cunoscute din țară dar și din Ucraina și Republica Moldova.

Duminică, în ultima zi a festivalului, începând cu ora 10 va avea loc parada formațiilor coregrafice și a fanfarelor.

Citeste si:

Facebook Comments