A murit în casa cuprinsă de flăcări

Bătrânul s-a intoxicat cu monoxid de carbon

Sfârșit cumplit pentru un bătrân de 92 de ani din comuna Hudești. El și-a pierdut viața în urma unui puternic incendiu care i-a cuprins casa în care locuia. S-a întâmplat ieri seară, în jurul orei 18.00, când bătrânul și soția sa se aflau acasă. Din păcate, focul s-a extins foarte repede, și se pare a fost alimentat de o butelie din bucătărie care scăpa gaz.

Speriată, bătrâna a ieșit din casă pe ușa din spate pentru a cere ajutor de la vecini. În schimb, soțul acesteia, în vârstă de 92 de ani, nu a mai reușit să scape și a fost găsit, fără suflare, câteva minte mai târziu de pompierii sosiți la fața locului. Localnicii spun că bătrânul era bolnav și nu se putea deplasa de unul singur.

Totuși, în momentul incendiului, disperat să își salveze viața, s-a târât pe coate și burtă pentru a ieși din casa cuprinsă de un fum gros și înecăcios. Însă efortul său a fost zadarnic.

Primii sosiți la casa cuprinsă de flăcări au fost pompierii voluntari din Hudesti. În scurt timp au sosit pompierii din Darabani, după care au venit și cei din Dorohoi. În timp ce pompierii se luptau cu focul care cuprinsese toată casa, la fața locului a sosit și o ambulanță. Imediat l-au preluat pe bătrân pentru a-l resuscita. Însă, din păcate eforturile cadrelor medicale de a-l readuce pe bătrân în simțiri, au fost în zadar.

Bătrânul, în vârstă de 92 de ani, nu și-a mai revenit, fiind declarat decedat. Soția victimei, în vârstă de 85 de ani, a fost și ea îngrijită de medicii de pe ambulanță, femeia prezentând arsuri la o mână.

Pentru pompierii botoșăneani ziua de ieri a fost una de foc. Salvatorii au fost solicitati să intervină, marți seară, în același timp la două incendii ce au izbucnit in locuri diferite din județ. Unul la Flămânzi, unde o ceartă conjugală s-a terminat cu “mult foc”. După ce s-a certat cu nevasta un bărbat a dat foc la furajele din curte. Două tone au fost mistuite de flăcări.

Un alt incendiu puternic a avut loc în satul Negrești, comuna Mihălășeni. Un băieţel de 7 ani, care se juca cu chibriturile în apropierea depozitului cu hrană pentru animale din gospodăria vecinilor a incendiat 20 de tone de furaje.

Citeste si:

Facebook Comments