A patra oară cu noroc

A fost nevoie de o a patra convocare la ședința de CL, după ce trei ședințe la rând au fost boicotate de consilierii municipali ai PSD, pentru ca legea să poată fi aplicată în organizarea concursului pentru directori de școli.

Concursul va demara pe 12 octombrie, când va avea loc probă scrisă.

Social-democrații au acceptat în cele din urmă să vina la ședință și să voteze, potrivit legii, un consilier pentru comisiile de concurs pentru directorii de școli, după revocarea Hotărârii de Consiliu Local prin care fuseseră numiți doi reprezentanți din partea grupului consilierilor PSD, în acele comisii.

De fapt, erau două convocări de ședințe pentru ziua de luni, una făcută de primar, iar cealaltă de către grupul PSD din Consiliul Local Botoșani. Pe ordinea de zi a ședinței convocate de consilierii PSD nu figura însă proiectul referitor la organizarea concursului pentru directorii de școli. Social-democrații au cedat însă, și, la propunerea lui Mihai Tincu, au decis comasarea celor două ședințe.

Chiar și în aceste condiții, social-democrații din CL au încercat să nu ajungă la revocarea vechii hotărâri, ci la modificarea acesteia pentru ca în comisii să rămână doar Silvia Diaconu, nu și Ioan Brânzei.

Cu această propunere a venit viceprimarul Cosmin Andrei, care și-a exprimat părerea că vechea hotărâre este legală.

După revocarea Hotărârii prin care Consiliul Local își desemnase doi reprezentanți în comisiile de concurs, s-a adoptat o nouă hotărâre, care va permite organizarea concursului conform legii, cu doi reprezentanți ai autorităților publice locale, unul din partea CL, și al doilea din partea Primăriei, numit prin dispoziția primarului.

În municipiul Botoșani se organizează 35 de comisii de concurs pentru posturile de director și director adjunct ai unităților de învățământ.

Citeste si:

Facebook Comments