VIDEO! A pedalat din Londra până la Botoșani pentru copiii cu autism

Din Marea Britanie până la Botoşani cu bicicleta, este performanţa unui tânăr de doar 23 de ani, care s-a antrenat aproape 6 luni pentru călătorie. Dorind să promoveze sportul pe două roţi şi pasiunea sa pentru el dar şi ca să ajute o fundaţie din ţara în care lucrează, Benjamin Marcu s-a pornit la drum la începutul acestei luni şi după o călătorie de câteva mii de kilometri, a ajuns în municipiu ieri seară. Obosit şi nu prea, botoşăneanul a fost destul de amabil să ne povestească experienţa prin care a trecut în cele mai mici detalii.

Pe lângă pasiunea extraordinară pentru mersul pe bicicletă, un rol determinant în iniţiativa sa l-au avut oamenii pe care i-a cunoscut. Aşa că a început să se antreneze încă de anul trecut. Apoi în ianuarie s-a pus serios pe treabă, şi-a luat concediu şi a început să-şi stabilească obiective. Primul a fost să facă o mie de kilometri în fiecare lună şi a făcut-o, astfel că de ziua copilului, când s-a pornit spre Botoşani avea deja la activ aproape 5.500 de kilometri cu bicicleta. În tot acest timp s-a şi documentat, a întrebat, a cerut sfaturi şi a făcut rost de echipament. De aceea, iniţial s-a gândit că va fi foarte greu, că îl vor lăsa puterile înainte să ajungă la destinaţie.

Dar şi-a păstrat concentrarea şi a lăsat gândurile negative deoparte, unele chiar din partea prietenilor care, după cum spune tânărul, n-au făcut altceva decât să-l descurajeze. A contat şi că ştia foarte bine de ce face asta, două lucruri a avut în minte când s-a hotărât să încerce. Pe lângă dorinţa de a populariza sportul, tânărul s-a hotârăt să strângă bani pentru câţiva copii cu autism din Marea Britanie. Până acum a adunat peste 1.500 de lire.

De pe drum are tot felul de amintiri. Câteva neplăcute peste care a reuşit să treacă la fel cum a trecut de toate celelalte hopuri. De ele, acum, își aminteşte cu zâmbetul pe chip, pentru că, de fapt, contează mult mai mult clipele frumoase, spune botoşăneanul.

Benjamin Marcu lucrează în Marea Britanie de peste un an de zile. O face într-un spital public, unde este asistent medical iar timpul liber şi-l ocupă aproape în totalitate cu bicicleta. În legătură cu ea are visuri mari, mai ales după performanţa reuşită în această vară.

Marian Holdea
Florin Moldoveanu

Citeste si:

Facebook Comments