VIDEO! S-a dat STARTUL distracției pe plajele nordului

Distracția este în toi la Marea Nordului. Pentru al treilea an consecutiv plajele lacului de acumulare de la Stânca Costești s-au transformat în cea mai căutată destinație turistică din județ. Toți cei care doresc să trăiască senzațiile litoralului aproape de casă și cu bani puțini, găsesc tot ce au nevoie pe litoralul de la Ștefănești. Și asta în condițiile în care nici anul acesta nu au lipsit muzica, terasele, soarele și apa numai bună de scăldat.

Una dintre cele mai căutate atracții turistice ale Botoșaniului pe timpul sezonului estival, este cu siguranţă plaja amenajată în jurul lacului de acumulare de la Stânca Costești. Situată la distanță de 50 km de orașul Botoșani și aproximativ 5 km de orașul Ștefănești, plaja a devenit neîncăpătoare pentru iubitorii de apă.

Cunoscută deja de localnici, drept marea din nordul României, lacul de acumulare oferă tuturor amatorilor de distracție ca pe litoral dar cu bani puțini, locul perfect de petrecere a weekend-ului. De altfel, sute de botoșăneni dar și locuitori din zona Moldovei vin să se bucure de soare, muzică, terase și mai ales de apă la Stânca-Costești.

Iar cei care aleg să își petreacă chiar și câteva ore pe plaja de la marea nordului, rămân impresionați de farmecul locului și revin ori de câte ori au ocazia. Și dacă, la Marea Neagră răsăritul le încântă privirile turiștilor, la Marea Nordului, oamenii se pot delecta cu un apus superb.

Administratorii plajei spun că încearcă în permanență să îmbunătățească condițiile și că își doresc să introducă zona într-un circuit național. De altfel s-au înregistrat recorduri de oameni veniți la scăldat în această vară.

”Încercăm să le oferim turiștilor condiții cât mai propice pentru a le asigura distracția aici, la Marea Nordului. Am amenajat o scenă de concerte și o terasă care oferă posibilitatea relaxării în aer liber.Facem demersurile necesare pentru a introduce zona într-un circuit turistic. Pe viitor, urmează și alte investiţii menite să sporească confortul vizitatorilor. Am avut aproximativ 600 de mașini într-un weekend”, a declarat administratorul plajei, Pansela Merticariu.

Totodată,administratorii spun că plaja trebuia să fie deschisă încă de la 1 iunie dar din cauza birocrației și a avizelor eliberate foarte târziu de Primăria Ștefănești, plaja s-a deschis mai greu.

 

Citeste si:

Facebook Comments