VIDEO! A scăpat doar cu diminuarea salariului

A fost acuzat că a agresat fizic și verbal un elev dar a negat totul. Și totuși, profesorul de muzică de la școala numărul 7, Alexandru Boatcă s-a ales cu diminuarea salariului cu 10% pe o perioadă de trei luni.

Comisia de cercetare disciplinară din cadrul școlii a finalizat ancheta în cazul cadrului didactic Alexandru Boatcă. În urma anchetei, profesorul s-a ales cu diminuarea salariului. Totodată activitatea sa va fi monitorizată pentru a fi prevenite astfel de abateri.

Deși mulți se așteptau ca acestuia să îi fie desfăcut contractul de muncă, conform legii I a educației profesorul se află abia la a treia etapă.

Legea I a educației prevede următoarele sanctiuni posibile: observație scrisă, avertisment, diminuarea salariului pe o perioadă de la una la șase luni cu maximum 15% și desfacerea contractului de muncă.

Reamintim că profesorul ar fi agresat verbal si fizic un elev de 13 ani chiar la ora de muzică. Părinții elevului au depus plângere la poliție dar și la Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

Alexandru Boatcă nu se află la prima faptă de acest gen. În 2012 ar fi venit la ore în stare de ebrietate iar în 2015 ar fi agresat fizic o fetiță de clasa a V-a.

Citeste si:

Facebook Comments