”A.T. Laurian”, un colegiu de prestigiu care face cinste învățământului românesc

Colegiul ’’A.T. Laurian’’ este o instituţia de tradiţie a Botoşaniului.

Un colegiu de prestigiu prin băncile căruia au trecut de-a lungul timpului oameni de seamă ai României. Oameni care au făcut cinste județului. A fost înfiinţat în 1859 şi este membră a Alianţei Colegiilor Centenare. De atunci şi până în zilele noastre, zeci de mii de elevi i-au trecut pragul. Elevi modesti dar cu dorinţa nestăvilită de a-şi depăşi propriile limitele. Colegiul Laurian a dat nume de referinţă şi mândrie pentru poporul român de pretutindeni. Personalităţi precum Nicolae Iorga, Octav Onicescu au învăţat în acest liceu.

Mândru că a învăţat la Laurian este chiar directorul adjunct al instituţiei de prestigiu. Asemeni celorlalţi directori de şcoli şi el este la rândul său este profesor. Predă aici iar acest lucru îl bucură nespus de mult.

Colegiul A.T. Laurian este una dintre şcolile care ajută elevii să se formeze. Prin activităţile extracurriculare şi extraşcolare,elevii sunt implicati în dezvoltarea societăţii şi îşi dezvoltă aptitudinile în vederea găsirii unui loc de muncă.

Mulţi dintre elevii care au învăţat la colegiul A.T. Laurian învaţă acum în universităţi de prestigiu de peste hotare. Dana este şi ea elevă la acest liceu. S-a bucurat nespus de mult când a fost admisă la unul dintre cele mai bune colegii din județ. Nu ezită să spună şi să se mândrească cu acest lucru oriunde ar fi.

Andreea este elevă în clasa a X-a. Alegerea de a deveni una dintre ’’laurieni’’ au făcut-o părinţii ei.Când se afla în clasa a V-a, familia a decis ca ea să fie transferată de la o şcoală generală la Colegiul ’’A.T. Laurian’’. Le este recunoscătoare pentru alegerea făcută. Spune că aici este locul ei. Valorile pe care liceul Laurian le promovează sunt identice cu cele în care Andreea crede. ’’Laurianul’’ nu este doar un colegiu de elită ci şi o mare familie.

Tudor este cel mai priceput la matematică. Colegiul ’’A.T.Laurian ’’înseamnă pentru el multe oportunităţi, proiecte şi cluburi de lucru. Dar cel mai important lucru, cel care îl atrage este acela că aici se pune accent pe dezvoltare pesonală.Este abia în clasa a VIII-a, dar speră şi învaţă cu multă sârguinţă pentru a fi şi licean la acest colegiu.

În spatele muncii elevilor stau aproximativ 70 de cadre didactice. Cadre care şi-au dedicat uneori din timpul liber elevilor lor. Pentru ei este important ca tinerii care le trec pragul clasei să rămână cu informaţii folositoare. Doar anul acesta 1072 de tineri dornici de a învăţa şi de a-si croi propriul drum în viaţă studiază aici. Ionela este profesoară de engleză. Pentru ea tradiţia Colegiului Laurian are o mare însemnătate.

Seriozitate, muncă enormă şi foarte mult profesionalism acestea sunt cuvintele care caracterizează colegiul ’’Augustus Treboniu Laurian’’.

Citeste si:

Facebook Comments