VIDEO! A treia zi de proteste la Psihiatrie

Săptămâna a început cu noi proteste la Secţia de Psihiatrie, unde câteva zeci de cadre medicale au întrerupt din nou lucrul ca să-şi arate nemulţumirile faţă de modul de acordare a sporurilor.

Este a treia zi de proteste şi urmează multe altele, spun angajaţii din sănătate, mai ales că spre sfârşitul săptămânii au de gând să picheteze la palatul administrativ. Mai mult, se gândesc serios să declanşeze greva generală.

Faţă de săptămâna trecută, din cauza deficitului cronic de personal, protestatarii au fost mai puţini la număr. Doar aproximativ 30 au ieşit în curtea unităţii, în timp ce colegii lor au rămas să asigure activitatea din spital. Ar fi ieşit şi ei, pentru că regulamentul de acordare a sporurilor îi afectează pe toţi, în proporţii mai mici sau mai mari.

Toată lumea a pierdut la salarii în martie, însă în unele situaţii acestea au fost tăiate de tot. Este cazul muncitorilor de supraveghere, spre exemplu, care lucrează la Psihiatrie şi care au acum spor zero.

Mai mult, fiindcă din aprilie, odată cu noul regulament al sporurilor anumite categorii ar putea pierde şi mai mult la salarii, cadrele medicale se gândesc serios să declanşeze greva generală.

Deja reprezentanții sindicatelor strâng semnături şi dacă vor aduna mai mult de jumătate din numărul membrilor, aceştia s-ar putea alătura cadrelor medicale din alte sindicate care au anunţat deja că pe 11 intră în grevă generală.

Până la greva generală însă, angajaţii de la Psihiatrie vor picheta joi la amiază Consiliul Judeţean.

 

Citeste si:

Facebook Comments