Abonamentele elevilor decontate integral

Abonamentele elevilor decontate integral

Decontarea navetei elevilor se va face integral din data de 23 noiembrie 2016.

Cu toate acestea însă, transportatorii din întreaga ţară nu vor avea dreptul de a impune pe o distanţă maximă de 50 de kilometri un preţ mai mare de 174 de lei fără TVA.

Cei care nu vor respecta hotărârea vor fi sancţionaţi contravenţional. Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ nu este de acord cu această decizie.

Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ nu este de acord cu hotărârea luată de Ministerul Educaţiei în ceea ce priveşte costul abonamentelor. El spune că transportatorul nu va avea destui bani pentru a-şi acoperi cheltuielile.

Transportatorii care vor impune o sumă mai mare de 174 de lei fără TVA pe o distanţă maximă de 50 de kilometri vor fi sancţionaţi.

Asta pentru că depăşirea costului transportului constituie contravenţie.

În aceste condiţii, Liviu Axinte, spune că există pericolul ca transportatorul să refuze să mai realizeze abonamente elevilor şi să aleagă să impună bilete. Astfel spus decontarea navetei elevilor nu se va mai face pentru că această ordonanţă nu permite decontarea biletelor ci a abonamentelor.

Prin hotărârea luată de Ministerul Educaţiei şi cercetării, de a deconta integral abonamentele elevilor se doreşte prevenirea abandonului şcolar.

Deşi învăţământul obligatoriu cuprinde şi clasele a IX-a şi a X-a, cei mai mulţi copii renunţă la studii după ce termină clasa a VIII-a. Asta pentru că părinţii nu îşi permit financiar să le asigure accesul la studii. Decontarea abonamentelor se face numai pentru perioada cursurilor.

Conform Ministerului Educaţiei, tarifele maxime pentru abonamentele acordate elevilor pot varia de la 10 lei (fără TVA) pentru distanţa minimă de trei kilometri la 174 de lei (fără TVA) pentru distanţa maximă de 50 de kilometri.

Citeste si:

Facebook Comments