VIDEO! Absolvenți de liceu, așteptați la AJOFM

Anunţ important pentru absolvenţii de liceu din judeţ, pentru care reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani au început o campanie de informare. Celor care nu merg la facultate sau la şcolile postliceale, vor să le explice ce anume au de câştigat dacă se înscriu în baza lor de date. Asta după ce în ultimii ani, numărul lor a scăzut puternic, după cum spune directorul instituţiei.

Campania a debutat în februarie, când angajaţii agenţiei au început să meargă prin licee să ofere consiliere şi informaţii. Aşa că acum se aşteaptă la mai mulţi absolvenţi care să vină să le ceară ajutorul. Mai ales că nu au decât de câştigat, afirmă reprezentanţii instituţiei.

Doar aproximativ 300 de absolvenţi s-au încris anul trecut imediat după terminarea şcolii. Despre ceilalalţi aproximativ 4 mii, angajaţii AJOFM nu ştiu prea multe. Unii s-au dus la facultate, alţii în străinătate dar alţi aproximativ o mie nu figurează nicăieri. De asta au şi început campania în acest an, pentru ei.

Unul dintre aceste avantaje se referă prima de inserţie, de aproximativ 1.500 de lei. Ca să o primească însă trebuie să se înscrie în maximum 60 de zile de la absolvirea liceului.

 

Citeste si:

Facebook Comments