VIDEO! Absolvenți neinteresați de muncă

Tinerii botoșăneni nu doresc să muncească! Doar 10% dintre proaspeții absolvenți botoșăneni de clasa a XII-a s-au înscris în baza de date a Agenției Județeane de Ocuparea Forței de Muncă Botoșani.

Conform datelor oferite de AJOFM Botoșani, procentul de 10% ar însemna că din numărul total al celor care au absolvit, doar 215 au pășit pragul agenției. Aceștia vor primi indemnizație de șomaj până în momentul în care se vor angaja.

Teodor Dimitriu, director Ajofm Botoșani, spune că eforturile făcute în a informa tinerii cu privire la beneficiile pe care aceștia le au în momentul în care își depun actele la agenție, au fost făcute în zadar.

Acesta nu-și explică de unde vine acest dezinteres, ținând cont de indemnizația care li se oferă până la găsirea unui loc de muncă.

Înscrierile s-au putut face până pe data de 24 iulie. Însă pe cei care au avut un examen de corigență sau au terminat o postliceală, AJOFM Botoșani încă îi așteaptă.

Absolvenții care nu s-au prezentat până la termenul impus, o pot face în continuare pentru găsirea unui loc de muncă, doar că nu vor mai primi indemnizația de șomaj.

Citeste si:

Facebook Comments