Absolvenţii de gimnaziu fac primii paşi pentru înscrierea la liceu

Absolvenţii de gimnaziu fac primii paşi pentru înscrierea la liceu

Cu bune, cu rele, examenele au trecut, iar candidaţii au început demersurile pentru admiterea la liceul dorit. Primul pas pe care îl pot face este să completeze fişele cu opţiuni pentru admitere.Copiii se vor prezenta însoţiţi de un părinte şi vor fi asistaţi de către diriginte.

Până pe 6 iulie, candidaţii pot completa opţiunile liceelor în fişa de înscriere. Asta se face doar pe baza unei programări făcute de şcoli şi alături de părinţi şi coordonaţi de profesorii diriginţi. Opţiunile trebuie puse în ordinea preferinţelor şi să fie cât mai multe, pentru a avea şansa de a fi admişi la un liceu şi să poată fi realizată repartizarea computerizată.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, validarea fişelor de înscriere este o operaţiune obligatorie pentru toţi elevii. Asta pentru ca eventualele greşeli să poată fi corectate la timp.

Emoţiile vor lua sfârşit pe 10 iulie, când elevii vor afla liceul unde au fost admişi.

Pentru ca elevii să nu se trezească cu o situaţie neplăcută, de a intra la o specializare pe care nu şi-au dorit-o, deşi au medie frumoasă, ei trebuie să fie foarte atenţi. Situaţii asemănătoare s-au petrecut şi în anii trecuţi.
În perioada 13-20 iulie, elevii vor putea depune dosarele la unitatea de învăţământ liceal la care au fost admişi. Situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată vor fi rezolvate în perioada 22-24 iulie de către Comisia Judeţeană.

Citeste si:

Facebook Comments