Accident teribil transmis live pe Facebook

Cel mai grav accident înregistrat în ultimii ani în municipiul Botoșani a avut loc seara trecută pe Bulvardul Mihai Eminescu și a fost transmis live pe Facebook. Un șofer beat a provocat dezastru lângă Spitalul de copii. Șase persoane au fost rănite și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe, iar un botoșănean a fost scos dintr-o mașină, răsturnată pe cupolă, de pompierii de la descarcerare. Conducătorul auto vinovat de producerea evenimentului în care au fost implicate trei autoturisme a făcut un scandal monstru cu polițiștii de la rutieră și chiar l-a amenințat pe unul dintre agenți.


Evenimentul rutier a avut loc seara trecută aproape de ora 11.00. La volanul unui autoturism Audi care circula pe Bulevardul Mihai Emienscu dinspre Inspectoratul Județean de Poliție spre strada Sucevei se afla un bărbat de 28 de ani. Acesta avea montat pe bordul mașinii un telefon cu care făcea un live pe facebook. În intersecția de lângă Spitalul de Pediatrie, individul, care rula cu viteza, nu a păstrat distanța regulamentară față de un autoturism Ford care se afla în fața sa și a oprit la trecere de pietoni și s-a izbit violent în acesta. Impactul a fost atât de puternic, încât mașina care aștepta la trecere a fost efectiv întoarsă pe cupolă iar mai apoi s-a izbit de un autoturism VW Passat, care circula din sens invers. Passatul a fost proiectat pe trecerea de pietoni. În urma accidentului șase persoane au fost rănite și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe pentru îngrijiri medicale.
Una dintre victime, aflată în autotusimul care s-a răsturnat pe cupolă a fost scoasă de pompierii de la descarcerare.

Imaginile surprinse după producerea accidentului sunt cutremurătoare. Pe stradă, printre bucățile desprinse din cele trei autoturisme, sunt așezate pe tărgi două victime. Cadrele medicale, le acordă primul ajutor și le transportă către ambulanțe.

Martorii la teribilul accident povestesc șocați ce s-a întâmplat.

Individul care a provocat teribilul accident era în stare avansată de ebrietate. Acesta a devenit recalcitrant când oamenii legii sosiți la fața locului au început cerecetarea. Inițial, bărbatul nu a recunoscut că el se afla la volan. A început să facă scandal și chiar a amenințat un polițist cu acte de violență.

Șoferul a refuzat și testarea alcoolscopică la fața locului spunându-le polițiștilor că este în stare de șoc.

Individul s-a mai potolit după ce au intervenit și trupe speciale ale poliției.
Individul a fost condus la o unitatea spitalicească unde au fost prelevate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Șoferul avea o alcoolemie de 1, 75 mg/ l alcool în sânge, la prima probă, iar la a doua 1,53.

Astăzi politistii din cadrul Biroului Rutier au emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele acestuia. Bărbatul, care avea permis eliberat de autoritățile italiene, este cercetat pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, amenințare și conducere sub influenta alcoolului.

Citeste si:

Facebook Comments