Accidente din cauza nămeților

Accidente din cauza nămeților

Zăpada de pe șosele a generat pagube serioase pentru mai mulți conducători auto. Din cauza carosabilului acoperit, s-au înregistrat mai multe evenimente rutiere, din fericire însă fără victime. Doar în ultimile 24 de ore, polițiștii a înregistrat 3 accidente.

Anul s-a încheiat cu ghinion câțiva șoferi din Botoșani. Ninsorile abundente au creat probleme pe șosele iar conducătorii auto care nu au adaptat viteza corespunzătoare la condițiile de carosabil acoperit cu zăpadă sau nu și-au echipat autoturismele cu cauciucuri de iarnă, au fost protagoniștii unor evenimente rutiere.

Blocajele înregistrate în trafic în week-end nu au fost generate doar de intervențiile greoaie are drumarilor ci și de șoferii care au pornit la drum nepregătiți corespunzător pentru iarnă.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să își echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă cu anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeți cu nisip și rezervă de combustibil și să păstreze o distanță de siguranță față de autovehiculul care circulă în aceeași direcție.

Este indicat să vă informați în prealabil cu privire la condițiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasați și să respectați indicațiile agenților de circulație și ale lucrătorilor de la Direcția de Drumuri.

Citeste si:

Facebook Comments