VIDEO! Acoperiș luat de viitură și clădiri inundate

Potopul de seara trecută a cauzat pagube semnificative și la clădirea în care funcționează Casa Județeană de Pensii și Agenția Județeană de Inspecție și Prestații Sociale. Acoperișul din tablă a fost luat de vânt și aruncat peste trei autoturisme parcate în vecinătate. Inundate au fost și sediile unor instituții publice.

Rafalele puternice de vânt de seara trecută au smuls acoperișul de pe clădirea Casei Județene de Pensii și locul unde funcționează și AJPIS. Deși acoperișul a fost reabilitat relativ recent, tabla a zburat de pe clădire și a distrus mașinile unor botoșăneni care erau parcate în apropiere. O bucată mare de tablă a fost dusă de viitură în fața unui bloc iar un alt fragment a ajuns în curtea de la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri pentru a îndepărta colile de tablă.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au întâlnit în cursul acestei dimineți la Prefectură unde au discutat și despre această problemă. Acoperișul a fost reabilitat în urmă cu aproximativ doi ani.

Afectate de inundații au fost și sediile altor instituții publice. Șeful ISU, Cristian Amarandei a declarat că au fost inundate arhivele de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, sediul Secției de Drumuri Naționale din Cătămărăști ,spațiile interioare ale unei bănci din municipiu și dintr-un sediu de birouri din zona centrală a orașului. Codul portocaliu de ploi rămâne valabil până în cursul zilei de mâine.

Citeste si:

Facebook Comments