VIDEO! Acțiune deosebită pentru copiii speciali

Ziua de luni s-a încheiat într-un mod aparte, la Botoșani. 2 aprilie este Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului. Este practic o modalitate de a face comunitatea să înțeleagă nevoia de integrare a acestor copii ce sunt închiși într-o lume doar de ei înțeleasă. S-au înălţat spre cer lampione iar Primăria a fost iluminată în albastru.

La ora 20.00, părinții copiilor cu autism din Botoșani au încercat să se facă auziți. Luptă din răsputeri cu sistemul pentru că își doresc un viitor pentru micuții lor. În România însă bătălia este una dificilă. Statul nu contribuie îndeajuns pentru recuperarea acestor copii iar șansele la o viață normală sunt mici. Părinții acestor copii nu-și pierd însă speranța.

Cea mai mare durere o reprezintă neacceptarea. Copiii speciali sunt respinși de cele mai multe ori de comunitate. Sunt însă și oameni cu suflet.

Odată cu lampioanele au lansat spre cer și dorințe.

Fiecare copil diagnosticat cu autism ar trebui să beneficieze de 2 ore de terapie pe zi dar statul nu finanțează decât maxim 10 ore pe lună.

În prezent, Asociația Părinților Copiilor cu Autism numără peste 40 de copii înscriși. Dureros este că numărul copiilor ce suferă de această tulburare este de câteva sute la nivelul județului Botoșani iar unii dintre ei nu au nicio șansă de recuperare.

Citeste si:

Facebook Comments