Acțiuni ample ale forțelor de ordine în județ

Ample acțiuni de control organizate de polițiști și jandarmi în comunele din județul Botoșani. Oamenii legii au verificat dacă botoșănenii respectă măsurile dispuse prin Ordonanța Militară privind restricțiile de circulație, au tras pe dreapta autoturismele depistate în trafic și au solicitat botoșănenilor documentele prin care să justifice motivul deplasării.

Pe tot parcursul desfăşurării acestor activităţi, prin intermediul megafoanelor sau chiar în mod direct, au fost transmise mesaje şi recomandări preventive.

Astăzi la orele amiezii în localitatea Costești au ajuns mai multe echipaje de poliție și jandarmi. Oamenii legii au vrut să verifice dacă botoșănenii din această zonă s-au conformat măsurilor dispuse de autorități privind restricționarea circulației.

Au oprit mai multe mașini, dar și oameni pe stradă cărora le-au solicitat declarațiile pe proprie răspudere sau, după caz, adeverințele de la angajatori prin care să își justifice motivul deplasării.

Din fericire, se pare că mulți dintre botoșăneni au înțeles că trebuie să respecte aceste măsuri, iar cei care trebuiau neapărat să se deplaseze, au prezentat documentele solicitate.

Pe ulițele din sat nu mai este forfota de altădată. Oamenii nu mai ies din curți, decât doar dacă au o urgență.

Prin intermediul megafoanelor, polițiștii le-au transmis mesaje și recomandări de prevenire. O astfel de acțiune s-a desfășurat ieri și în alte două comune din județul Botoșani.

La Hilișeu Horia și la Cristinești, polițiștii și jandarmii au verificat şi dacă localnicii respectă măsura restricționare a circulaţiei, dar în același timp au controlat și mai multe unități economice.

De asemenea, oamenii legii au verificat 29 de persoane izolate la domiciliu, 102 persoane au fost legitimate şi 29 de autovehicule au fost trase pe dreapta. De asemenea, şi 4 unităţi economice au fost verificate de poliţişti. În urma acţiunilor au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 12.000 de lei.

Astfel de acțiuni se vor desfășura și în perioada următoare în județul Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments