VIDEO! Activitate apreciată la APIA

Cu zeci de mii de plăţi anual, în valoare de zeci de milioane de euro, o instituţie din municipiu a reuşit o performanţă de invidiat. În urma auditului, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Botoşani a primit un certificat de conformitate pentru modul în care reprezentanţii acesteia au gestionat fondurile în exerciţiul financiar al anului trecut.

Cu peste o sută de angajaţi la toate cele 8 centre locale, APIA Botoşani a primit anul trecut aproximativ 35.000 de cereri pentru subvenţii, pentru care a făcut plăţi de aproximativ 300 de milioane de lei fermierilor din judeţ. Aproximativ aceleași cifre sunt programate şi pentru 2018, până acum fiind depuse aproape 10.000 de cereri.

În plus, nu este pentru prima oară când instituţia primeşte certificat de conformitate. A mai primit documentul şi în urmă cu şapte ani.

Certificatul se acordă extrem de rar, cele mai multe instituţii publice întâmpinând mari dificultăţi la execuţia corectă a bugetului de venituri şi cheltuieli. De aceea, de cele mai multe ori auditorii găsesc multe nereguli în ceea ce priveşte eficiența cu care se cheltuiesc banii publici.

 

Citeste si:

Facebook Comments