Activități dedicate Zilei Holocaustului, la Biblioteca Județeană

Activități dedicate Zilei Holocaustului, la Biblioteca Județeană

Ziua Internațională a victimelor Holocaustului a fost comemorată, începând cu anul 2006, în numeroase țări din întreaga lume.

Această zi marchează eliberarea lagărelor de concentrare naziste, în special a lagărului de concentrare de  Auschwitz – Birkenau din Polonia, de către trupele sovietice, în data de 27 ianuarie 1945 și sfârșitul Holocaustului, în care au fost uciși peste 6 milioane de evrei de toate vârstele, majoritatea din Europa, în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Marcând această zi, în perioada 22 -31 ianuarie, Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani, prin Biblioteca Etniilor, bibliotecar Ana TELETIN, invită utilizatorii la lectură.

Cărțile propuse cuprind mărturii ale supraviețuitorilor Holocaustului, aici evidențiind titlurile: ”Copii evrei ascunși”, ”Dicționar de lagăr”, ”Groapa e în livada cu vișini”, ”Soluția finală”, ”Alianța secretă”, ”Ultima cursă”. Tot în această perioadă, Biblioteca Etniilor vernisează o expoziție de articole din presa evreiască, cu relatări despre Holocaust din presa occidentală.

Citeste si:

Facebook Comments