Actorii botoșăneni au făcut o cetate a teatrului

Actorii botoșăneni au făcut o cetate a teatrului

Actorii botoșăneni au transformat capitala de odinioară a Moldovei într-o adevărată cetate a teatrului. Aceștia au dat viață unor fapte din vremuri de demult, cu voievozi, domnițe și boieri, chiar în Cetatea de Scaun a Sucevei. Spectacolul s-a numit ”Alexandru Lăpușneanu„ iar atmosfera creată a vrăjit pur și simplu publicul din județul vecin.

Duminică, în municipiul Suceava actorii botoșăneni i-au purtat pe spectatori în vremurile de mult apuse ale voievozilor Moldovei, prin intermediul spectacolului ”Alexandru Lăpușneanu”, o producție a Teatrului pentru Copii și Tineret Vasilache. Evenimentul artistic a avut loc chiar în curtea interioară a vechii Cetăți de Scaun.

Printre spectatori s-au numărat și oficialități din mai multe județe dar și invitați din Republica Moldova. Atmosfera creată de actorii botoșăneni a fost remarcabilă, transformând cetatea într-o adevărată mașină a timpului.

Practic spectacolul Teatrului Vasilache a prezentat fragmente esențiale din cea de-a doua domnie a lui Alexandru Lăpușneanu, un voievod important al Moldovei dar zugrăvit în culori sumpre de Costache Negruzzi, autorul textului dramatic după care a fost adaptat spectacolul.

Așa cum deja ne-am obișnuit publicul sucevan a fost vrăjit de reprezentația actorilor botoșăneni. Din distribuție au făcut parte Marius Rogojinschi, Gina Pătrașcu Zamfirache, Bogdan Muncaciu, Crenola Doroftei,Florin Iftode, Marius Rusu, Cezar Amitroaei, Răzvan Amitroaei,Alin Gheorghiu, Andrei Iurescu, Gabriel Șobachi. Regia a fost semnată de Marius Rogojinschi.

Citeste si:

Facebook Comments