Adăpost de animale şi furaje distruse din joacă, la Plugari

Adăpost de animale şi furaje distruse din joacă, la Plugari

Miercuri după – amiază, doi copii de 11 și 16 ani, din comuna Plugari, judeţul Iaşi, s-au jucat cu bricheta în apropierea depozitului de furaje din gospodăria vecinilor, incendiindu-l. Flăcările s-au extins şi la adăpostul de animale. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre producerea evenimentului puțin după ora 16.30.

La faţa locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, precum şi pompierii voluntari din comună. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau furajele şi anexa gospodărească, existând pericolul ca flăcările să se extindă şi la alte clădiri din apropiere. Incendiul a fost stins în mai puţin de două ore, fiind salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 40.000 de lei. Flăcările au distrus adăpostul de animale şi peste 20 de tone de furaje, valoarea pagubelor fiind estimată la peste 5000 de lei.

I.S.U. Botoşani recomandă locuitorilor judeţului să-şi supravegheze copiii în permanenţă şi să nu lase la îndemâna lor mijloace de aprindere

Citeste si:

Facebook Comments