Adevărul despre ”Revoluția de la Botoșani”. Dezvăluiri uimitoare într-o carte unicat

Adevărul despre ”Revoluția de la Botoșani”. Dezvăluiri uimitoare într-o carte unicat

Istoria a fost făcută de oameni vrednici și care nu au acceptat compromisuri. O dovedește o carte cu adevărat cutremurătoare lansată la Biblioteca Județeană din Botoșani. Este vorba de ”Revoluția la Botoșani”, un volum scris de un adevărat făuritor de istorie la Botoșani, profesorul de filosofie Petrea Curcă, dar și de cea care a îndurat fără crâcnire jugul comunist alături de partenerul de viață, profesoara Georgeta Curcă.

Cei doi intelectuali dar și adevărat revoluționari anti-comuniști, încă din timpul regimului de opresiune, astăzi pensionari au dezvoltat fără inhibiții și cu un curaj care i-a caracterizat toată viața, o lucrare în care se vorbește despre adevărurile revoluției. Cu agitatori, securiști, barbarie și descătușare.

Autorul, profesorul Petrea Curcă a descris în paginile cărții și teroarea îndurată, pentru curajul de a fi spus fățiș adevărul. Petrea Curcă s-a ridicat fățiș împotriva regimului comunist, riscând totul. Și asta chiar în anii de maximă opresiune. Pentru că a fost un revoluționar înainte de revoluție, a fost dat afară din învățământ, i s-a mai interzis să predea în școlile din România, înainte de 1989 și a fost terorizat de securitate într-un mod greu de descris.

A îndurat însă în numele ideii de libertate și fost unul dintre înfăptuitorii revoluției de la Botoșani. Regretul său este însă, că nimeni nu i-a pedepsit pe cei care l-au torturat.

Cartea a fost lansată la Biblioteca Județeană în fața a numeroși intelectuali botoșăneni și mai ales a foștilor elevi a profesorilor din familia Curcă. Cartea poate fi găsită atât la vânzare cât și la bibliotecă.

Citeste si:

Facebook Comments