VIDEO! Administrație pe grabă la CJ și la CL

Au fost ședințe fulger astăzi la Primărie și la Consiliul Județean. Fără exagerări, fiecare întâlnire din cele două instituţii nu a durat mai mult de 5 minute în condițiile în care sunt consilieri județeni care vin chiar și de la 60 de km distanță pentru o astfel de ședință. Întâlnirile au fost extraordinare la propriu, pentru că aleșii au luat decizii adminstrative mai repede decât au reușit să-și savureze cafeaua.

Coincidența face ca ședințele extraordinare de la Primărie și de la Consiliul Județean să fie programate pentru ora 10. Din cei 23 de consilieri locali, nu s-au deranjat să se prezinte decât 15. Trei minute a durat intonarea celor două imnuri iar aproximativ două minute partea administrativă.

Ulterior s-a votat un proiect ce viza transferul unor bunuri achiziționate de primărie către Asociația grup de Acțiune Locală ”Botoșani pentru Viitor”. Așadar, au venit, au votat și au plecat.

În paralel, la Consiliul Județean aceeași situație. Diferența este că aleșii de la județ au avut cinci proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. Patru dintre ele au vizat modificări de hotărâri privind aprobarea predării unor amplasamente în vederea unor investiții de la Consiliul Județean către Compania Națională de Investiții. Nu au fost discuții și nici interpelări.
Cel de-al V-lea proiect a stârnit câteva zâmbete.

Mai exact, singurul jurist de la Memorialul Ipotești și-a dat angajatorul în judecată și cere drepturi salariale. Instituția nu poate fi apărată însă tocmai de cel care a acționat în instanță, motiv pentru care a solicitat contractare a unei firme care prestează servicii juridice. Și cel din urmă proiect a fost aprobat fără comentarii. În cinci minute ședința a luat sfârșit când pe ușă și-a făcut apariția și un consilier întârziat.

Așadar, știm cu certitudine că aleșii Botoșanilor sunt extrem de operativi când vine vorba de timpul lor.

Citeste si:

Facebook Comments