AGA fără viceprimari

AGA fără viceprimari.

Proiectul de hotărâre prin care se stabilea modul de exercitare a competențelor Consiliului Local față de societățile comerciale din subordine a trecut de votul consilierilor locali, după aprige discuții între consilierii locali liberali și social-democrați.

Prin acest proiect, inițiat de Marius Oroșanu, cei doi viceprimari ai municipiului nu mai au posibilitatea de a face parte din Adunarea Generală a Acționarilor de la societățile din subordinea Consiliului Local.

Oroșanu a explicat înaintea votului de ce a venit cu acest proiect de hotărâre, în opinia sa fiind vorba de o incompatibilitate ca cei doi viceprimari să facă parte din AGA.

În replică, viceprimarul Cosmin Andrei, a spus că dacă va fi adoptată o astfel de hotărâre, aceasta va fi atacată și va fi revocată într-o ședință ulterioară, dat fiind că la ședința de joi PSD nu a avut majoritate, trei consilieri lipsind.

Totodată, Andrei a acuzat că printr-o astfel de hotărâre se dorește un control politic al acestor societăți.

După acest schimb de replici între consilierii locali s-a trecut și la vot. Surpriza a venit din partea consilierului PSD Vasile Chiru, care a fost de acord cu proiectul de hotărâre propus de liberali, deși toți ceilalți colegi ai săi au votat împotrivă.

După ce i s-a atras atenția de către consilierii social-democrați, Vasile Chiru a cerut realuarea votului, însă deja se trecuse la un nou proiect.

Citeste si:

Facebook Comments