Agenții economici din Centrul Istoric sunt disperați

Situația este tot mai gravă în zonă

Agenții economici din Centrul Istoric sunt disperați. Iar situația din această zonă devine tot mai gravă. Zilnic, persoanele, care își desfășoară activitatea în Centrul Vechi din municipiul Botoșani, sunt furați, înjurați, jigniți și, de multe ori, puși în situații umilitoare.

La întâlnirea organizată de prefectul Dan Nechifor legat de situația din Centrul Vechi, agenții economici din zonă au venit cu o mulțime de reclamații și nemulțumiri, în condițiile în care aceștia plătesc chirii destul de mari și, în plus, contribuie la bugetul de stat. Buget de unde se plătesc ajutoarele sociale pentru mulți locuitori din Centrul Istoric al municipiului.

După cum povestesc oamenii care lucrează în Centrul Vechi, sunt situații când nu pot intra în locație fiindcă cei din etnia romă stau grămadă pe scări și mănâncă semințe. Mai mult chiar, după ce stau în fața spațiilor comerciale și fac mizerie, pleacă fără să pună mâna să curățe cael loc.

O altă nemulțumire a agenților economici din Centul Vechi este că poliția care patrulează în această zonă nu face nimic în apărarea celor care sunt umiliți, furați și batjocoriți de romi.

De la an la an situația din Centrul Vechi degenerează tot mai mult, iar oamenii care lucrează aici trag un semnal de alarmă atât autorităților locale cât și organelor de ordine publică.

Comercianţii au mai spus că foarte mulți etnici romi vin din alte localități și stau ilegal în locuințele din Centrul Vechi, însă cele mai mari probleme le fac cei care locuiesc în zonă.

Agenții economici recunosc că sunt și familii de romi care se poartă civilizat și nu fac probleme în zonă, dar marea majoritatea dintre etnicii romi nu au niciun pic de bun simț în ei.

La finalul discuțiilor, după ce s-au ascultat toate problemele expuse e agenții economici din Centrul Vechi, prefectul Dan Nechifor a ajuns la concluzia că această zonă a devenit una de risc. Iar în aceste condiții, se va apela la serviciile Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, în cazul în care nu se va reuși să se facă ordine cu patrulele din Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments