Aglomeraţie la Direcția de Taxe și Impozite Locale

Mai sunt 8 zile până la 31 martie când se poate plăti impozitul pe proprietate cu acea reducere de 10%. Tot până la sfârșitul lunii martie trebuie depuse și declarațiile pentru impozitare de către persoanele cu sedii sociale înregistrate în apartamentele în care locuiesc. Numai că aceste persoane nu știu cum să procedeze, mai ales după ce s-au anunțat modificări la Codul Fiscal dar nu au fost publicate în Monitorul Oficial. Aceste modificări se referă la impozitul care se plătește ca pentru clădiri rezidențiale dacă operatorul economic nu își deduce pe firmă cheltuielile curente: energie electrică, apă sau gaze. Asta indiferent dacă desfășoară sau nu activitate în acel sediul.

Directorul adjunct de la Direcția de Taxe și Impozite Locale Botoșani, Dumitru Neamțu, a spus că în momentul în care aceste modificări vor fi publicate în Monitorul Oficial, ele vor intra în aplicare de a doua zi.

Dar cei care așteaptă publicarea în Monitorul Oficial a modificărilor la normele de aplicare a legislației privind impozitarea locuințelor în care funcționează sedii ale unor firme nu sunt deloc puțini. Așadar, când vor începe aceștia să depună declarațiile, va fi, după toate probabilitățile, «teroare» la ghișee. Pentru că, cine are firmă în locuința și nu apucă să depună declarația în aceste două săptămâni, va plăți un impozit de vreo 25 de ori mai mare decât cel pe care îl plătea anul trecut pentru aceeași locuință.

La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul finanțelor, Anca Paliu Dragu, a anunțat că luni, 21 martie, vor fi publicate în Monitorul Oficial acele modificări ale Codului Fiscal.

Citeste si:

Facebook Comments