Aglomerație la Trezoreria Botoșani

Aglomerație la Trezoreria Botoșani. Luni dimineață, la prima oră, mai mulți botoșăneni au avut neplăcuta surpriză să constate că au de stat la un rând imens pentru a plăti diferite taxe și tarife la Trezoreria Botoșani. Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgențe a Guvernului nr. 41, taxele legate de permise si înmatriculări auto se pot plăti la orice bancă sau prin metoda online prin internet banking.

Chiar dacă există aceste metode alternative, marea majoritatea oamenilor preferă să plătească direct la ghișeul Trezoreriei, unde, luni dimineață, funcționau doar două. Însă au fost și botoșăneni care nu au știut că pot plăti și prin bancă.

În urma sesizărilor primite legat de aglomerația de la Trezorerie, prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a cerut conducerii Administrației Județene a Finanțelor Publice să suplimenteze numărul de ghișee. În plus, reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunțat că plățile se vor putea efectua, începând cu această săptămână, și la sediul Prefecturii Botoșani.

Dan Nechifor a mai precizat că în Ordonața 41 au apărut și modificări în ceea ce privește anumite plăți care nu se mai pot efectua la CEC Bank.

Prefectul face un apel către botoşănenii care au nevoie în aceste zile de diverse documente eliberate de serviciile publice comunitare din subordinea Prefecturii, recomandându-le, de aceea, să folosească modalităţile alternative de plată.

Plata taxei de paşaport, precum şi a tarifelor aferente confecţionării şi valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferenţial, păstrării combinaţiei numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizaţiilor provizorii şi a permiselor de conducere se poate face şi prin internet banking, virament bancar sau mandat poştal către conturile unice aferente celor două servicii publice comunitare, deschise la Trezorerie de către Instituţia Prefectului.

RO51TREZ116502601X008619 – pentru plata taxelor aferente gestionării permiselor de conducere şi înmatriculării vehiculelor

RO68TREZ116502602X008620 – pentru plata taxelor aferente eliberării paşapoartelor.

Citeste si:

Facebook Comments