VIDEO! Aglomerație și modificări la Pașapoarte

Serviciul Pașapoarte este luat cu asalt de sute și sute de botoșăneni. Numărul solicitărilor a crescut semnificativ începând cu luna mai a acestui an. Dacă de obicei, perioada de vârf era luna august, atunci când vin acasă stranierii, situația s-a schimbat. Șeful de la Pașapoarte anunță și modificări legislative.

Este perioada concediilor iar mii de botoșăneni realizează că au nevoie de pașapoarte pentru a merge în vacanțe în țările care nu fac parte din Uniunea Europeană. Pe de altă parte, este și perioada în care românii plecați la muncă în străinătate se întorc în țară și vor cât mai repede să își obțină pașapoartele. Din aceste motive Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor este luat cu asalt iar numărul solicitărilor este extrem de mare.

Șeful de la Pașapoarte face și un apel către botoșăneni. Aceștia sunt rugați să își facă programare online. De pildă, în luna mai s-au eliberat aproximativ 1300 de pașapoarte temporare și peste 1800 de pașapoarte electronice.

Totodată în scurt timp vor fi puse în aplicare și modificări legislative în ceea ce privește activitatea de pașapoarte. În cazul în care nu vor putea demonstra aceste situații, pașapoartele vor fi eliberate în termen de 14 zile.

Pentru a face față numărului mare de solicitări, angajații de la Pașapoarte ar putea să prelungească programul de lucru de la 8 ore la 10 sau chiar 12 ore.

Citeste si:

Facebook Comments