Ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană

Vor fi împărțite până la sfârșitul acestei săptămâni

Ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană. Ele vor fi împărțite până la sfârșitul acestei săptămâni.

În şapte comune din județul Botoșani dejau au fost distribuite cutiile cu ajutoare alimentare plătite prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Aproape 20.000 de pachete au ajuns în perioada 9-11 iunie la beneficiarii din Vorona, Corni, Tudora, Coşula şi Cristeşti.

Conform graficului comunicat de Ministerul Fondurilor Europene, în aceste zile se asigură transportul cutiilor cu alimente pentru persoanele defavorizate din Băluşeni, Flămânzi, Leorda, Stăuceni, Prăjeni şi Frumuşica, dar şi din municipiile Dorohoi şi Botoşani. Dacă totul se derulează conform planificării, pe data de 17 iunie vor fi ajuns în judeţ peste 50.000 de pachete, a precizat prefectul Dan Nechifor.

Acest program european asigură pe întreaga perioadă 2014-2020 distribuţia gratuită de ajutoare alimentare în toate localităţile din ţară. Programul este finanţat în proporţie de 85% din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, diferenţa de 15% fiind asigurată de la bugetul naţional.

Cutiile au o greutate de aproximativ 9 kilograme, iar alimentele distribuite începând cu anul 2007 au cunoscut o permanentă diversificare, pornindu-se de la două-trei alimente în primii ani, făină, mălai, zahăr şi, apoi, ajungând la 10 alimente în prezent. Și anume: făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conservă carne de vită, conservă pateu de ficat de porc, orez, conservă pastă de tomate, fasole boabe.

Conform situaţiei centralizate de Prefectura Botoşani, la nivelul judeţului sunt peste 105.000 de beneficiari ai programului, aceştia urmând să primească, în tranşe, câte două cutii cu alimente.

Citeste si:

Facebook Comments