Ajutor financiar pentru șomeri

Șomerii care-și găsesc un loc de muncă vor primi de la stat o primă substanțială.

Vorbim despre prima de activare în valoare de 500 de lei. Măsura nu doar că sprijină, ci și stimulează șomerii să lucreze. Unii dintre aceștia au început să își depună dosarele pentru a beneficia de acest ajutor.

Șomerii neindemnizați pot primi de acum de la Agenția Județeană de Ocupare a Forțelor de Muncă o primă în valoare de 500 de lei.

Condiția esențială este să se angajeze cu normă întreagă pe o perioadă de cel puțin trei luni de zile. Cererile pentru prima de activare au început deja să fie depuse. Numai în intervalul 15 noiembrie-25 decembrie au fost depuse zeci de cereri.

Întrebați ce părere au despre acest ajutor oferit de stat pentru a stimula șomerii să lucreze, botoșănenii au spus că este o măsură binevenită în condițiile în care rata șomajului a crescut.

Nu oricine poate beneficia de această primă de activare.

Cei care doresc să își depună dosarul pentru a beneficia de prima de activare au nevoie de o cerere și contractul de muncă.

De asemenea, mai au nevoie de declarația pe propria răspundere a angajatorului din care să rezulte că în ultimele 12 luni nu a mai fost în raport de muncă cu persoana repectivă.

Citeste si:

Facebook Comments