Ajutor nesperat pentru mamele sărace

Ajutor nesperat pentru mamele sărace

La fiecare 30 de zile, în județul Botoșani, sute de copii văd lumina zilei în familii aflate la limita subzistenței. Pentru aceștia, Direcția de Sănătate Publică Botoșani a pregătit cel mai frumos cadou, o cutie a bebelușului cu toate cele necesare primelor luni de viață. Ajutoarele sunt oferite prin intermediul unui proiect la nivel național și reprezintă o adevărată mană cerească pentru mamele care se luptă cu sărăcia și lipsurile.

În județul Botoșani, mai ales la țară, nașterea unui copil este o adevărată provocare. Sărăcia, educația precară și disperarea sunt doar câțiva dintre factorii care au plasat județul nostru dar și România în topul mortalității infantile. Tocmai de aceea, pentru a veni în sprijinul mamelor aflate la limita subzistenței, la nivel național a fost elaborat un proiect intitulat ”Cutia bebelușului”. Doar 22 de județe au fost incluse în acest proiect, și cu mult noroc, Botoșaniul.

Cutiile conțin tot ce are nevoie bebelușul în primele luni de viață și pot servi inclusiv pe post de pătuț pentru nou-născut. Ele sunt distribuite familiilor foarte sărace din județul Botoșani, prin intermediul asistenților medicali comunitari.

Astăzi, primele cutii ale bebelușului au plecat către mamele din județ. În comuna Cristești, 7 familii le-au primit din mâna reprezentanților DSP.

Familiile au fost selectate în colaborare cu medicii de familie care știu condițiile medico-sociale ale familiilor din zonă.

Mai mult decât atât, asistenții medicali comunitari sprijină tinerele mame și le inițiază în creșterea copilului, învățându-le cum să folosească produsele primite.

Distribuția va fi făcută către toate comunele unde se află cazuri semnalate și dovedite prin anchete sociale.

Citeste si:

Facebook Comments